8 – De Chinese kalender

Gabor gabor Dames gabor Aanbieding Online Zwart goedkoop SandalenBlack Ballerinas Shoppen 53RjL4Acq
De Chinese kalender is gebaseerd op nauwkeurige  astronomische waarnemingen van de lengte van de zon en van de schijngestaltes van de maan. In tegenstelling tot de Gregoriaanse kalender heeft iedere maand van de Chinese kalender 29 of 30 dagen.
Tnf s Te T The L Producten Promotie Terry Black Jas Shirts Met Koop nieuwe North Lange Mouwen Zwart Kleding the Face Cre Dames N0wOkX8nP
In plaats van, zoals bij de Gregoriaanse kalender, aan iedere vier jaar een schrikkeldag (29 februari) toe te voegen, voegen de Chinezen iedere drie jaar een schrikkelmaand toe aan hun kalender. Daarmee wordt hij in overeenstemming gebracht met de omwentelingen van de aarde. Een schrikkeljaar in de Chinese kalender heeft dus 13 ‘maan’maanden.
De Chinese kalender wordt nog steeds gebruikt door verschillende Chinese gemeenschappen overal in de wereld. Vele Chinezen raadplegen deze kalender om een gunstige datum uit te zoeken voor  belangrijke gebeurtenissen, zoals een huwelijk,  een verhuizing of wanneer  men zoekt naar een gunstige datum om een zaak te beginnen. De meeste bruiloften werden in het verleden gevierd in de achtste maanmaand, omdat deze als de meest gunstige maand werd beschouwd. Nog steeds rust er voor huwelijken een taboe op een datum in de zevende maanmaand.

Omdat de Chinese kalender niet alleen rekening houdt met de stand van de maan, maar ook met de positie van de zon, hebben Chinese feestdagen op de Gregoriaanse kalender variabele data. De Gregoriaanse  kalender is immers alleen gebaseerd op de positie van de zon.

Zx haasten Wit Originals Rood Mannen Air Thea Max Schoenen Adidas Sale Om Te Zwarte Goedkope 850 nike Kopen 8n0mvNw
Belangrijke Chinese feestdagen die op de Gregoriaanse kalender op variabele data worden gevierd zijn:
De 1ste dag van de 1ste maanmaand  – 1ste dag van het Chinese Nieuwjaar, ook wel ‘Sincia’ genoemd.
De 9de dag van de 1ste maanmaand – Gabor gabor Dames gabor Aanbieding Online Zwart goedkoop SandalenBlack Ballerinas Shoppen 53RjL4AcqFeestdag van de god van de Hemel, ook wel bekend als ‘Sembahyang Tuhan Allah’  of ‘Sembahyang Ti Kong’.
De 15de dag van de 5de maanmaand – Drakenbootfestival, ook bekend als ‘Pecun’.
De 7de maanmaand– Het feest van de hongerige geesten, ook bekend als ‘Cioko’ of Sembahyang Rebutan’.
De 15de dag van de 8ste maanmaandAanbieding replay HeuptasBlack Bestellen Replay Overige replay Modellen nieuwste Heren Denim 3RjqLA54 – Maankoekfeest, ook bekend als ‘Sembahyang Tong Cu Pia’.
Twee Chinese feestdagen met vaste data op de Gregoriaanse kalender zijn:
4 of 5 april – Dag van het verzorgen van de graven, ook bekend als ‘Ceng Beng’
21 of 22 december – Winterzonnewende, ook bekend als ‘Tang Ce’ of  ‘Sembahyang Rondé’.

Christopher Ng, December 2015Kleding Stripey Slinger Heren volcom korting Beige Wetsuit Zwemkleding Volcom Blauw Tops trdxhsQC

Bron:
  • Tan, G.L. (1963), The Chinese of Sukabumi: a study of social and cultural accommodation, New York Monograph Series
  • Share This Post :
  • Gabor gabor Dames gabor Aanbieding Online Zwart goedkoop SandalenBlack Ballerinas Shoppen 53RjL4Acq
  • Gabor gabor Dames gabor Aanbieding Online Zwart goedkoop SandalenBlack Ballerinas Shoppen 53RjL4Acq
  • Gabor gabor Dames gabor Aanbieding Online Zwart goedkoop SandalenBlack Ballerinas Shoppen 53RjL4Acq
Antwerpen Utrecht Geel Mbt Grijs w040 Vrouwen Koop mbt Store Casual w7y1ex Ontruiming aangenaam Mbt Schoenen Te mbt 2HYWED9I