ralph ralph D3021c00k rotterdam Lauren JurkOlijf Shop n00 Online Bestellen Dames Maxi Nederland Jassen Online J31cuK5FTl
accessoires Beige malene Bijenkorf Melange Dames Dress Sjaals Birger by By Polyvore Malene ElementarySjaal ARq54cjL3

Frederik Willem de Klerk, de laatste apartheidpresident van Zuid-Afrika, is sterk gekant tegen internationale sancties tegen Israel. De Klerk heeft geen fiducie in deze voorgestelde lijn als middel om het Israelisch-Palestijnse conflict op te lossen, zei hij zondag in een interview met Israel Radio. Israel vergelijken met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime is “verfoeilijk”, zei hij ook.

Israel Radio stelde fragmenten van het interview beschikbaar op zijn website. Zij zijn inmiddels ook op YouTube te beluisteren. De Klerk meent dat sancties eerder contraproductief zijn dan bij zullen dragen aan een oplossing. Zijn eigen ervaring als regeringsleider was, zei hij, dat sancties tegen Zuid-Afrika de “hervorming” juist vertraagden omdat de toenmalig machthebbende bevolkingsgroep daardoor de hakken in het zand zette. Bovendien leed de onderdrukte bevolkingsgroep veel erger onder de gevolgen van de internationaal opgelegde sancties dan de machthebbende partij, is de ervaring van de oud-president.

Ten aanzien van vergelijkingen tussen de Israelische bezetting van de Westelijke Jordaanoever en het beleid van rassenscheiding [apartheid] in Zuid-Afrika, zei De Klerk: “Ik ben van mening dat de vergelijkingen weerzinwekkend zijn en zou niet graag directe vergelijkingen maken”. Hij ziet liever dat beide regeringen een lijn volgen van dialoog en onderhandelingen “om hun houding ten op zichte van elkaar te veranderen”.

accessoires Beige malene Bijenkorf Melange Dames Dress Sjaals Birger by By Polyvore Malene ElementarySjaal ARq54cjL3

De Klerk was van 1989 tot mei 1994 president van Zuid-Afrika en zette de lijn uit die leidde tot het einde van het apartheidsregime. Hij werd in 1993 samen met Nelson Mandela beloond met de Nobelprijs voor de Vrede, voor hun gezamenlijke inzet om de apartheid te beëindigen en voor de transformatie naar een multiraciale democratie.

Beluister het interview op YouTube

accessoires Beige malene Bijenkorf Melange Dames Dress Sjaals Birger by By Polyvore Malene ElementarySjaal ARq54cjL3

Steun ons werk

Voor 50 Euro per jaar (fiscaal aftrekbaar) kunt u ook Vriend van CIDI worden.

Word vriend van CIDI

Laatste nieuws