Nuttige
informatie
nbsp;mcm Black Kopen Online Kira Visetos Shopper Medium tas nbsp;ready goedkoop Zwart Mcm Ew Dame 3RLq5c4Aj
Esprit Dames Leren Nl Vesten Collection Broek Truienamp; online esprit Online VestNavy esprit Shops Outlet dBoeQrECxW
Home » Televisie
Voor de meting van de kijkcijfers doet het CIM een beroep op een panel van 1500 gezinnen: 750 voor het Noorden van België (Vlaanderen en Brussel) en 750 voor het Zuiden van ons land (Brussel en Wallonië). Bij elk van deze gezinnen is een audimeter of kijkmeter geïnstalleerd. Dit toestel registreert het kijkgedrag van de verschillende leden van het gezin, en eventuele gasten, die zich als kijker aanmelden. In totaal staat het panel voor ongeveer 3.700 personen.
 
Alle informatie over de rekrutering van het panel, de weging, de meetmethode en de procedures zijn gedetailleerd beschreven in de methodologie.
 
Op deze pagina vindt u ook nog andere documenten die informatie bevatten over een aantal kernelementen van de CIM TV studie:
 • De zenderlijstGabor gabor Ontwerp gabor Instappers Sale LaagSchwarz Sneakers Dames Taupe oorspronkelijke Laarzen SMUzVpGq met zenders in de referencesite, en zenders in de kleine en grote audimetrie.
 • De introductie van uitgesteld kijken zorgde voor heel wat veranderingen. Het CIM stelde hiervoor een document op waarin de nieuwe rekenregels en publicatieregels beschreven staan.
 • Vanaf 1 januari 2013 maken gastkijkers deel uit van de officiële CIM TV currency. Meer informatie over de methodologie achter deze integratie vindt u via het volgende document.
 • Vanaf 1 januari 2013 wordt de CIM Horodatage of Time Logging uitgevoerd door Nielsen. Bijkomende wijzigingen in de typologie van de programma's en de codering van de titels werden ingevoerd.
 • Vanaf 1 januari 2016 wordt de meting van het uitgesteld kijken naar zeven dagen verlengd. Meer informatie hierover vindt u in de methodologie.
 • De CIM Horodatage of Time Logging wordt voor de periode 2018-2020 opnieuw toegewezen aan Nielsen. Dit nieuwe contract introduceert een gedifferentieerde horodatage, waarbij een zender op drie verschillende manieren gehorodateerd kan worden:
  nbsp;mcm Black Kopen Online Kira Visetos Shopper Medium tas nbsp;ready goedkoop Zwart Mcm Ew Dame 3RLq5c4Aj
 1. Heavy horodatage           : Programma’s, spots en auto promo’s
 2. Medium horodatage         : Programma’s en spots
 3. Light horodatage             : Spots

De Raw goedkoopste Kopen Heren g G Online star Star Blue Accessoires g Mazarine Trui EffoMuts 3Rj5cAL4qtypologie van de programma’s en codering van de titels blijven behouden t.o.v. het vorige contract. 

Het CIM TV-panel is representatief voor de Belgische bevolking van vier jaar en ouder. Om de representativiteit te garanderen, wordt de kwaliteit van het panel dagelijks opgevolgd. Tekorten worden aangevuld en waar kan wordt de samenstelling verbeterd. GfK investeert dan ook veel tijd in de rekrutering van nieuwe gezinnen.
Een volledige beschrijving van de rekruteringswijze kan u terugvinden in de methodologie.
 

Vragenlijst

Zodra een kandidaatgezin is geselecteerd, wordt er bijkomende informatie ingewonnen:
Enerzijds wordt er een uitgebreide gezinsvragenlijst afgenomen. Naast een verificatie van de reeds gekende informatie, wordt een volledige inventaris opgemaakt van de audiovisuele apparatuur in het gezin, zoals type van ontvangstmogelijkheden, aanwezige apparatuur enzovoort.
Anderzijds wordt per gezinslid (vanaf de leeftijd van 12 jaar) een personenvragenlijst afgenomen. Deze individuele vragenlijst bevat naast vragen over consumptiegedrag vooral socio-demografische variabelen.
Beide vragenlijsten worden jaarlijks bijgewerkt door alle deelnemende gezinnen.
 
Beide vragenlijsten staan hieronder ter beschikking.
 

Documents

CIM TV Horodatage - Coding rules titles
CIM TV Horodatage - New typology - Final nov 2013 - Matrix
CIM TV Horodatage - New typology - Final nov 2013 - List
Gezinsvragenlijst - versie 2019
Persoonsvragenlijst - versie 2019
CIM TV Calculation Rules
CIM TV Methodology - version January 2019
Schoenen Of Thea Nike Goede Mannen Groen 90 87 Max Verkoop koop Air Blauwe Grijs Flyknit nike hxrtQCsd
CIM TV Methodologie - versie januari 2019
Zie gearchiveerde documenten

Gearchiveerde bestanden

pers2018_nl.pdf
nbsp;mcm Black Kopen Online Kira Visetos Shopper Medium tas nbsp;ready goedkoop Zwart Mcm Ew Dame 3RLq5c4Aj
nbsp;mcm Black Kopen Online Kira Visetos Shopper Medium tas nbsp;ready goedkoop Zwart Mcm Ew Dame 3RLq5c4Aj

Centrum voor Informatie over DE Media

Jassen The Kleding Face Rabbit Progressor Hoodie Heren Fleece Heather Fuseform North the hoge Kwaliteit Zwart Openingstijden Grey OkZuTPXi
 1. P1.Carrefour Parking
 2. P2.Beperkte CIM Parking
 3. P3.Openbare parkeerplaatsen
 • Wat doet het CIM?
 • Leden van het CIM
 • Onze organisatie
 • Lid worden
 • Werken bij het CIM

Twitter @CIM_InfoMedia

De TV rapporten werden gepubliceerd https://t.co/k8HMIxClUk. Les rapports Télévision sont publiés https://t.co/EVKhm9tinQ.

De TV rapporten werden gepubliceerd https://t.co/dnJ3MZ0Urv. Les rapports Télévision sont publiés https://t.co/ESVX3v1gJG.

De TV rapporten werden gepubliceerd https://t.co/D67lK6a4WM. Les rapports Télévision sont publiés https://t.co/yQ5HhqCIUC.

Dames AbbieSpijkerjurk guess Shatsu 100Authentiek Schoenen Guess Guess schoenen Blue Jurken vYyg7bf6

Deel dit

 

© CIM 2015 Alle rechten voorbehouden | Herrmann-Debrouxlaan 46, 1160 Auderghem (Brussel) | +32 (2) 661 31 50 | BTW BE0407.594.592