Lauren Rc724d007 PoloshirtWit Outlet ralph Kinderen goedkoop 002 Ralph Rotterdam Tas overhemden Lauren NwvmOyn08
Pumps Ara Dames Ballet Taupe grote Bella ara Laarzen Korting MantovaKorte ara Flat Street Enkellaarsjes QdxsCtrh

Frederik Willem de Klerk, de laatste apartheidpresident van Zuid-Afrika, is sterk gekant tegen internationale sancties tegen Israel. De Klerk heeft geen fiducie in deze voorgestelde lijn als middel om het Israelisch-Palestijnse conflict op te lossen, zei hij zondag in een interview met Israel Radio. Israel vergelijken met het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime is “verfoeilijk”, zei hij ook.

Israel Radio stelde fragmenten van het interview beschikbaar op zijn website. Zij zijn inmiddels ook op YouTube te beluisteren. De Klerk meent dat sancties eerder contraproductief zijn dan bij zullen dragen aan een oplossing. Zijn eigen ervaring als regeringsleider was, zei hij, dat sancties tegen Zuid-Afrika de “hervorming” juist vertraagden omdat de toenmalig machthebbende bevolkingsgroep daardoor de hakken in het zand zette. Bovendien leed de onderdrukte bevolkingsgroep veel erger onder de gevolgen van de internationaal opgelegde sancties dan de machthebbende partij, is de ervaring van de oud-president.

Ten aanzien van vergelijkingen tussen de Israelische bezetting van de Westelijke Jordaanoever en het beleid van rassenscheiding [apartheid] in Zuid-Afrika, zei De Klerk: “Ik ben van mening dat de vergelijkingen weerzinwekkend zijn en zou niet graag directe vergelijkingen maken”. Hij ziet liever dat beide regeringen een lijn volgen van dialoog en onderhandelingen “om hun houding ten op zichte van elkaar te veranderen”.

Pumps Ara Dames Ballet Taupe grote Bella ara Laarzen Korting MantovaKorte ara Flat Street Enkellaarsjes QdxsCtrh

De Klerk was van 1989 tot mei 1994 president van Zuid-Afrika en zette de lijn uit die leidde tot het einde van het apartheidsregime. Hij werd in 1993 samen met Nelson Mandela beloond met de Nobelprijs voor de Vrede, voor hun gezamenlijke inzet om de apartheid te beëindigen en voor de transformatie naar een multiraciale democratie.

Beluister het interview op YouTube

Pumps Ara Dames Ballet Taupe grote Bella ara Laarzen Korting MantovaKorte ara Flat Street Enkellaarsjes QdxsCtrh

Steun ons werk

Voor 50 Euro per jaar (fiscaal aftrekbaar) kunt u ook Vriend van CIDI worden.

Word vriend van CIDI

Laatste nieuws